Het Texture Museum, de Beatrijszaal van het stadhuis, het Guldensporenstadion, het Begijnhof, … Zaterdagavond zwaaien 20 Kortrijkse locaties hun poorten open voor de eerste editie van de Liantis Urban Trail Kortrijk. In deze afsluitende nocturne van de Liantis Urban Trail Series 2022 lopen de deelnemers op een parcours van 7 of 12 km dwars door de bekendste eyecatchers van de Guldensporenstad. Online inschrijven kan nog tot zaterdag 18u, twee uur voor de start.

Starten en finishen doen de lopers zaterdagavond aan het Guldensporencollege Kaai aan de Diksmuidekaai. De eerste wave start om 20u. Het eerste gebouw waar de deelnemers door zullen lopen is het Texture Museum. In dit moderne museum, dat gevestigd is in een vlasverzendhuis uit 1912, wordt de geschiedenis van de vlasnijverheid in de streek verteld. Meteen daarna staat een passage door het Guldensporenstadion, de thuisbasis van KV Kortrijk, op het programma.

Verderop kunnen de deelnemers de rijke geschiedenis van de Guldensporenstad opsnuiven wanneer ze al lopend de prachtige Beatrijszaal in het historische stadhuis bezoeken en door het Unesco-geklasseerde Begijnhof lopen. En dit is slechts een greep uit het programma, want er staan zaterdag voor de deelnemers aan de 12 en 7 km respectievelijk 20 en 11 locaties op het menu in het winterse en feestelijk verlichte Kortrijk. Gezelligheid troef op deze nocturne! Als deelnemer ontvang je bovendien een gratis loopshirt van het event en een gratis Martha-bier en soep.

“Samen sporten, genieten en beleven staat centraal”

Schepen van Sport Wouter Allijns: “De eerste Liantis Urban Trail in onze stad zal de start van Winter in Kortrijk een boost geven. Dit sportieve event is meteen de ideale opwarmer voor de sfeervolle weken die voor ons liggen. Lopen in een feeëriek decor en dit combineren met shoppen op zoek naar het ideale kersgeschenk brengt warmte en sfeer in onze prachtige stad, waar de hoogste kerstboom van België dé eyecatcher is. Na de run langs prachtig verlichte gebouwen is het nog aangenaam gezellig verpozen bij de vele stalletjes in het stadscentrum. Vooral het samen sporten, genieten en beleven staat centraal bij deze eerste Urban Trail.”

De Liantis Urban Trail Kortrijk is de afsluiter van de Liantis Urban Trail Series 2022. Eerder dit jaar waren er al looptochten langs en door de verborgen parels van Brussel (26 juni), Gent (23 oktober) en Antwerpen (20 november).

PRAKTISCHE INFO LIANTIS URBAN TRAIL KORTRIJK

Programma zaterdag 10 december 2022:

• 19u: afhalen borstnummers en start inschrijvingen ter plaatse
• 20u – 20u20: start in 2 waves
• 22u30: sluiting finish

Start & finish:

Guldensporencollege Kaai, Diksmuidekaai 6 – 8500 Kortrijk

Inschrijvingen:

Inschrijven kan enkel online tot en met 10 december 18u.