Dwars door het Federaal Parlement en het Brusselse Stadhuis lopen? Op zondag 25 juni kan het! In de Liantis Urban Trail Brussels lopen de deelnemers langs locaties en dwars door gebouwen die op een normale dag niet toegankelijk zijn voor het grote publiek. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.

Start en finish van de Liantis Urban Trail Brussels liggen op het Muntplein. De deelnemers kunnen kiezen voor een parcours van 7 of 12 km dat hen op de meest uiteenlopende en verrassende locaties in onze hoofdstad zal brengen. Hoogtepunten zijn zonder twijfel de passage door het Federaal Parlement en de ‘balkonscène’ in het gotische Stadhuis, waar de lopers kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de majestueuze Grote Markt.

Wie voor de langste afstand opteert, doet niet minder dan 16 locaties aan. Daarbij onder andere ook nog het Stripmuseum, de Drukkerij van de Nationale Bank, het Museum of Illusions, de Sint-Gorikshallen, de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, BruCity en de gloednieuwe Cynthia Bolingo Sporthal in de Marollen. Vanaf september zullen meer dan 30 clubs en verenigingen de faciliteiten van de nieuwe sporthal kunnen gebruiken. Op het dak liggen 348 zonnepanelen en er is ook een muurschildering van de hand van Dema One en Maïcha te zien.

Brussel is zondag de openingsmanche van de Liantis Urban Trail Series 2023. Ook in Gent (22 oktober), Antwerpen (19 november) en Mechelen (9 december) kunnen lopers dit jaar op sportieve ontdekkingstocht gaan.

KALENDER LIANTIS URBAN TRAIL SERIES

• zondag 25 juni 2023: Liantis Urban Trail Brussels
• zondag 22 oktober 2023: Liantis Urban Trail Gent
• zondag 19 november 2023: Liantis Urban Trail Antwerp
• zaterdag 9 december 2023: Liantis Urban Trail Mechelen

PRAKTISCHE INFO LIANTIS URBAN TRAIL BRUSSELS

Programma zondag 25 juni 2023:

• 8u30: afhalen borstnummers en start inschrijvingen ter plaatse
• 9u30-10u50: start in 5 waves
• 13u: finish laatste deelnemer

Start & finish:

Muntplein, Brussel