De Liantis Urban Trail Brussels is op zondag 25 juni de opener van de Liantis Urban Trail Series 2023, de verzameling van de strafste stadslopen van ons land. In de Liantis Urban Trail Series lopen de deelnemers langs locaties en dwars door gebouwen die op een normale dag niet toegankelijk zijn voor het grote publiek. De lopers in Brussel mogen zich verheugen op een passage dwars door het Federaal Parlement en – net als de Rode Duivels – over het balkon van het Stadhuis op de Grote Markt. Inschrijven kan vanaf nu!

Start en finish van de Liantis Urban Trail Brussels liggen pal in het centrum van onze hoofdstad op het Muntplein. De lopers kunnen kiezen voor een parcours van om en bij de 6 km en een parcours van ongeveer 12 km. Het exacte traject en alle straffe locaties en markante gebouwen waar de deelnemers langs en door zullen lopen, zullen binnenkort onthuld worden. Wat de organisatoren wel al kunnen verklappen is dat het Federaal Parlement en het Stadhuis op de route liggen.

Met een passage door het Federaal Parlement, dat gevestigd is in het Paleis der Natie en dat de Kamer van volksvertegenwoordigers en de Senaat omvat, zullen de deelnemers letterlijk door het hart van onze democratie lopen. Het Stadhuis op de Grote Markt is een meesterwerk van flamboyante gotiek en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Met een passage over het balkon – waar in 2018 de Rode Duivels voor duizenden fans hun derde plaats op het WK vierden en de Red Lions in 2021 trots met hun olympische gouden medailles mochten pronken – ligt het misschien wel mooiste plein van het land aan de voeten van de deelnemers.

Benoit Hellings, schepen van Sport van de stad Brussel: “Nadat er op 19 maart al massaal gewandeld is tijdens de Urban Walk kunnen de Brusselaars op 25 juni lopen tijdens de Urban Trail! Dankzij dit sportevenement ontdek je de stad terwijl je aan het sporten bent. Deze editie zal duizenden mensen verwelkomen, dus trek je sportschoenen aan en succes met de race!”

Sven Gatz, minister van Financiën en Begroting in de Brussels Hoofdstedelijke Regering: “We zijn fier dat de openingsmanche van de Liantis Urban Trail Series 2023 in Brussel plaatsvindt. Stadslopen zijn ook in ons land erg populair geworden. De Urban Trail van Brussel wordt echt een onvergetelijk juweeltje.”

Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van Liantis: “Voor het tweede jaar op rij is hr-dienstengroep Liantis titelpartner van de Urban Trail Series. Na de succesvolle editie van vorig jaar zetten we onze schouders in 2023 graag opnieuw onder dit mooie initiatief. Deze sportieve events kaderen perfect in ons DNA en wat we elke dag proberen te doen: gezondheid, welzijn en beweging promoten bij onze ondernemers, hun medewerkers én bij onze eigen Liantis-collega’s. Bovendien hebben we vorig jaar duidelijk gezien welke positieve vibes de Urban Trail Series teweeg brengt. Het verbindt mensen en zorgt voor een immense beleving bij zowel erg sportieve mensen met focus op het lopen als deelnemers die vooral meedoen voor de unieke sfeer. Kortom: bij Liantis kijken we er ontzettend hard naar uit om opnieuw, samen met duizenden lopers, de verborgen parels van vele steden al lopend te ontdekken.”

Na de openingsmanche in Brussel trekt de Liantis Urban Trail Series dit jaar ook nog naar Gent (22 oktober), Antwerpen (19 november) en Mechelen (9 december).