Voor zijn tiende editie heeft de Liantis Urban Trail Antwerp weer enkele unieke locaties en gebouwen uitgezocht. De deelnemers lopen op zondag 19 november onder andere door de gloednieuwe keukens van het PIVA, DE SINGEL, het Wezenbergzwembad en Antwerp Expo. Online inschrijven voor deze verrassende ontdekkingstocht op loopschoenen kan nog tot en met zaterdag.

De Liantis Urban Trail Antwerp zal voor zijn tiende editie zondag zo’n 6000 deelnemers mogen verwelkomen. In acht startwaves tussen 9u en 11u20 gaan ze allen op pad voor een tocht van 7 of 12 km.

Start en finish bevinden zich in het Provinciaal Instituut PIVA, wat meteen ook de eerste en laatste van twaalf bijzondere locaties op het parcours is. In het PIVA lopen de deelnemers dwars door de slagerij en de bakkerij, waar ze getrakteerd worden op een proevertje. Dat smaakt naar meer? Vlak voor de finish mag iedereen al lopend ook nog de gloednieuwe keukens komen bewonderen. Hier staan de leerlingen van het PIVA en de cursisten van CVO Vitant dagelijks in de potten en pannen te roeren.

Met locaties als Olympisch zwemcentrum Wezenberg, DE SINGEL, Crowne Plaza en Antwerp Expo loopt het parcours van de Liantis Urban Trail Antwerp voor de eerste keer ook (deels) ten zuiden van de ring. De deelnemers kunnen tijdens deze tiende editie dus een volledig nieuwe kant van Antwerpen ontdekken.

Antwerps schepen voor Sport Peter Wouters: “Dit weekend is het dubbel feest in ’t Stad! Daags na het aanmeren van de Sint doen duizenden Urban Trailers voor de tiende (!) keer hun sportieve intrede in Antwerpen. Een jubileumeditie die zelfs de trouwe lopers van het eerste uur zal weten te verrassen. Als je denkt alles gezien en doorlopen te hebben in Antwerpen, think again! Maak je naar goede gewoonte op voor een atypische ontdekkingstocht vol beweging en beleving.”

Eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen Luk Lemmens: “De Liantis Urban Trail Antwerp is een perfecte manier om onze infrastructuur in de kijker te zetten. De deelnemende sportievelingen kunnen met eigen ogen zien hoe goed onze scholen zijn uitgerust om onze leerlingen en cursisten de best mogelijke opleiding te geven. We zijn trots op onze infrastructuur en we zijn ervan overtuigd dat deze een positieve impact heeft op de kwaliteit van ons provinciaal onderwijs.”

Nocturne in Mechelen sluit Liantis Urban Trail Series af

De Liantis Urban Trail Antwerp maakt deel uit van de Liantis Urban Trail Series, die op 25 juni geopend werd in Brussel. De tweede manche was op 22 oktober in Gent. Na Antwerpen volgt er nog één evenement, een nocturne in Mechelen op 9 december.